Bir aktüatörün verimliliği, motor, dişliler, mil ve bu bileşenlerin birlikte nasıl çalıştığı ile doğrudan ilgilidir.
Elektrikli aktüatörler, milleri ve millerinin şekli sayesinde, uygulanan yükten bağımsız olarak her zaman aynı çıkış gücünü sağlar. Hidrolik veya pnömatik sistemlerde ise itme veya çekme performansları değişkendir. Bu tür sistemlerde basınç aynı olsa da, aktüatörün içinde yağın veya havanın geçtiği alan çekme sırasında daha küçük olur ve performans itmeye kıyasla nispeten daha düşüktür.
Bir elektrikli aktüatör ise, yükten bağımsız olarak hem itme hem de çekme yönünde aynı hızda çalışabilir.
Aktüatörün çıkış gücü müsaitse, yüksek bir yükü düşük hızda veya düşük bir yükü yüksek hızda hareket ettirebilir. İstenen hareket için gerekli çıkış gücünü hesaplamak için yükü hızla çarpmanız yeterlidir. Bu sayede hangi aktüatör modelinin sizin için uygun olduğunu daha iyi bir şekilde anlayabilirsiniz. LINAK®’ı tercih ettiğinizde, ideal çözümü elde etmek için aktüatör seçiminde farklı dişliler ve mil adım aralıkları arasından seçim yapabilirsiniz.
Elektrikli lineer aktüatörler için birçok farklı mil ve mil somunu türü bulunmaktadır ve bunlar her zaman aktüatörün sahip olması gerektiği yük performansına göre seçilir. Örneğin daha ağır yüklerin kaldırılması gerekiyorsa somun daha uzun olmalıdır ki yük somunun dişleri arasında daha iyi dağıtılabilsin.
Bir milden optimum performans alınabilmesi için mil geometrisi dikkate alınmalıdır. LINAK’ın endüstriyel aktüatörlerinde kullanılan mil geometrileri trapez, yüksek profil ve alçak profildir.