Contact us here
Haberler 24 Eylül 2019

Aktüatörleri tuz ve kimyasallara karşı koruma testi

Endüstriyel uygulamalara yönelik elektrikli lineer aktüatörler, LINAK® test merkezinde çoğu zaman en zorlu koşullar altında test edilmektedir. Tuz ve kimyasallar, aktüatörünüzü maruz bırakabileceğiniz en zararlı maddeler arasındadır. Bu iki maddeye karşı koruma seviyesini nasıl test ettiğimizi görün ve bunun neden önemli olduğunu öğrenin.

LINAK, elektrikli aktüatörler için kurulmuş dünyanın en gelişmiş test merkezlerinden birine sahiptir. Her aktüatör, fabrikadan çıkmadan önce kapsamlı testlere tabi tutulmak zorundadır. En kapsamlı test süreçleri ise, tarım aktüatörleri ve endüstriyel aktüatörler için uygulanır.


Tuz ve kimyasallara maruz bırakma
Serpici ve püskürtücü gibi tarım makinelerinde hareket sağlayan aktüatörler, çeşitli kimyasal maddelere neredeyse kaçınılmaz olarak maruz kalırlar. Açık deniz yatlarında çalışan aktüatörlerin tuza maruz kalmaları ise kaçınılmazdır. LINAK, her iki uygulamaya yönelik çözüm üretmektedir ve aktüatörleri kusursuz ve güvenilir performans garantisi verebilmek için kapsamlı olarak test etmektedir.

LINAK’ın endüstriyel aktüatörleri, 40 °C sıcaklığa ve %93 bağıl nem (RH) oranına sahip tuz püskürtme kabinlerinde 500 saat boyunca test edilirler. Üzerlerine art arda çeşitli kimyasallar sürülür ve her seferinde maddenin aktüatör üzerinde en az 100 saat beklemesi sağlanır.

LINAK aktüatörünüze güvenebilmenizin nedeni budur!


Korozyon testleri neden önemlidir?
Tuz veya güçlü kimyasalların yol açabileceği korozyon söz konusu olduğunda, ekipmanın arızalanması yalnızca masraflı bir durum olmakla kalmaz. En kötü durum senaryosunda, aktüatör düzgün çalışmadığı zaman uygulamanın operatörü için tehlikeli bir durum oluşabilir.

Aktüatörleri tuz ve kimyasallara karşı koruma testi – Serpici

Tarımda korozif maddelere karşı koruma
Güvenilirlik, gübre kullanan çiftçiler için bir numaralı önceliktir. Örneğin, püskürtme makinelerinde bulunan aktüatörler, sıkça agresif maddelere maruz kalır. Bu aktüatörlerin yıllarca sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için, gövdelerinin ve contalarının bu maddelere karşı dayanıklı olabilmesi gerekir.

 

Dış etkenlere karşı gerekli korumanın sağlanabilmesi için, endüstriyel aktüatörlerimize dizel, hidrolik yağı, etilen glikol, üre nitrojen ve NPK gübre gibi maddeler uygulanır. Aktuatörler, bu zorlu koşullar altında uygulanan kapsamlı performans testlerini başarıyla tamamlamalıdır.

Okyanus suyu nedeniyle meydana gelen yıpranma
Yatlarda daha fazla konfor sağlamak amacıyla dünyanın dört bir yanında elektrikli aktüatörler kullanılır. Fakat her deneyimli denizci, tekneyi ve aksamlarını en çok yıpratan etkenin tuz ve güneş kombinasyonunun olduğunu bilir. Dalgalanan sıcaklıklar ve nem seviyeleri de yıpranma sürecinde pay sahibidir.

Yoğunlaştırılmış tuz buharlarına karşı uygulanan kapsamlı testler, aktüatörlerin dünyanın en sert ve zorlu ortamlarından birinde ömürleri boyunca tam performans ile çalışmalarını garantiler.

Aktüatörleri tuz ve kimyasallara karşı koruma testi – Yat
 

LINAK Actuator Academy Logosu
Elektrikli aktüatörler hakkında daha fazla video için Actuator Academy™’yi ziyaret edin.
 

Sorunuz mu var?

- Ekibimiz size teknik bilgi, projenizi başlatırken rehberlik ve daha birçok konuda destek sağlayabilir.

Contact now